Lamingtons: Australische Kokoscakejes

Lamingtons: Australische Kokoscakejes

Inhoudsopgave artikel

Maak kennis met Lamingtons: Australische Kokoscakejes, een heerlijke zoete traktatie waar elke dessertliefhebber van zal smullen. Deze traditioneel Australische kokoscakejes zijn een absolute favoriet en worden vaak geserveerd als dessert of snack. In dit artikel delen we het recept voor zelfgemaakte Lamingtons en laten we je kennismaken met deze klassieke Australische lekkernij.

Lamingtons zijn een onmisbare Australische traktatie geworden en worden vaak geserveerd op speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feesten en evenementen. Maar ook voor een gewone zoete lekkernij op een doordeweekse dag zijn Lamingtons een uitstekende keuze. De combinatie van zachte cake, romige chocolade en knapperige kokos maken deze Australische Kokoscakejes een ware traktatie waar iedereen van zal genieten. Probeer ze zelf te maken en ontdek de heerlijke wereld van Lamingtons: Australische Kokoscakejes.

Wat zijn Lamingtons?

Lamingtons zijn zachte, luchtige cakejes die zijn bedekt met een laagje chocolade en kokos. Deze heerlijke Australische kokoscakejes zijn een van de bekendste zoete lekkernijen uit Australië en worden geliefd bij jong en oud.

Deze traditioneel Australische gebakjes hebben meestal een vierkante of rechthoekige vorm en worden traditioneel in kleine stukken gesneden en geserveerd. Dankzij hun eenvoudige, maar smaakvolle combinatie van cake, chocolade en kokos zijn Lamingtons een traktatie die altijd een succes is.

Met hun zachte textuur, zoete smaak en knapperige kokoslaagje zijn Lamingtons een onweerstaanbare keuze voor liefhebbers van zoete lekkernijen. Deze heerlijke Australische Kokoscakejes zijn perfect voor bij de koffie, als snack tussendoor of als dessert na de maaltijd.

Wil je graag weten hoe je zelf deze traditionele Australische lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder in de volgende sectie waarin we het recept voor zelfgemaakte Lamingtons delen.

“Lamingtons zijn niet alleen een Australische favoriet, maar ook een internationaal erkend gebak. Ze zijn zo populair dat er zelfs een speciale dag is toegewijd aan deze heerlijke zoete traktatie – de Nationale Lamington-dag op 21 juli. Het is de perfecte gelegenheid om van een stukje Australië te genieten!”

De oorsprong van Lamingtons

Lamingtons hebben hun oorsprong in Australië en worden al decennialang gegeten. Het exacte ontstaan van dit traditionele Australische gebak is niet helemaal duidelijk, maar het wordt verondersteld vernoemd te zijn naar Lord Lamington, die in de 19e eeuw gouverneur was van Queensland.

Lord Lamington was een populaire gouverneur en het verhaal gaat dat hij een speciale voorliefde had voor deze zoete lekkernij. Het recept voor Lamingtons wordt toegeschreven aan zijn kok, die volgens de overlevering de cakejes bedacht ter ere van Lord Lamington.

“Lamingtons zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ze dragen ook een stukje Australische geschiedenis met zich mee. Ze zijn vernoemd naar een belangrijk figuur uit het verleden en zijn uitgegroeid tot een nationaal icoon.”

Tegenwoordig zijn Lamingtons niet meer weg te denken uit de Australische keuken en zijn ze uitgegroeid tot een klassieke Australische snack. Ze worden vaak geserveerd op speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feesten en evenementen, maar ook gewoon als zoete lekkernij op een doordeweekse dag.

De populariteit van Lamingtons is niet beperkt gebleven tot Australië. Ook internationaal zijn deze Australische Kokoscakejes geliefd en worden ze steeds vaker aangetroffen op dessertmenu’s over de hele wereld.

De evolutie van Lamingtons

Hoewel de oorsprong van Lamingtons teruggaat tot de 19e eeuw, heeft het gebak in de loop der jaren enkele evoluties ondergaan. Traditioneel worden Lamingtons gemaakt met vanillecake, bedekt met een laagje chocolade en gerold in geraspte kokos. Echter, er zijn ook variaties ontstaan waarbij de cake wordt gevuld met jam, room of andere lekkernijen.

Daarnaast zijn er ook moderne interpretaties van Lamingtons ontstaan, waarbij het chocolade-kokoslaagje vervangen wordt door andere smaken zoals framboos of matcha. Deze nieuwe variaties geven een interessante twist aan het klassieke Australische gebak.

Wat de variant ook is, één ding blijft onveranderd: Lamingtons zijn en blijven een heerlijke traktatie waarvan je kunt genieten tijdens elke gelegenheid.

Het recept voor Lamingtons

Wil je zelf aan de slag gaan en je eigen Lamingtons maken? Het recept is eenvoudig en vereist enkele basisingrediënten zoals cake, chocolade en geraspte kokos. Je kunt ervoor kiezen om de cake zelf te bakken of een kant-en-klare cake te gebruiken. Vervolgens dompel je de stukjes cake in gesmolten chocolade en rol je ze door de geraspte kokos. Laat de Lamingtons even opstijven en je kunt genieten van deze heerlijke Australische lekkernij.

Om te beginnen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram cake, in blokjes gesneden
 • 200 gram pure chocolade, gesmolten
 • 200 gram geraspte kokos

Volg deze stappen om je eigen Lamingtons te maken:

 1. Verwarm de oven voor en bak de cake volgens het recept. Laat de cake volledig afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
 2. Snijd de afgekoelde cake in blokjes van ongeveer 5×5 centimeter.
 3. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
 4. Pak een stukje cake en dompel het in de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat het helemaal bedekt is.
 5. Laat het overtollige chocolade eraf druipen en rol de cake vervolgens door de geraspte kokos, zodat het gelijkmatig bedekt is.
 6. Leg de gedipte en door de kokos gerolde cake op een bakplaat met bakpapier.
 7. Herhaal de stappen met de overige stukjes cake.
 8. Zet de bakplaat in de koelkast en laat de Lamingtons ongeveer een uur opstijven.
 9. Haal de Lamingtons uit de koelkast en ze zijn klaar om te serveren. Geniet van je zelfgemaakte Lamingtons!

Met dit eenvoudige recept kun je zelf de heerlijke Australische Kokoscakejes maken en zul je zeker indruk maken op familie en vrienden. De combinatie van de zachte cake, romige chocolade en knapperige kokos zal iedereen doen watertanden. Probeer het zelf en ontdek de smaak van zelfgemaakte Lamingtons!

Variaties op Lamingtons

Hoewel de klassieke Lamingtons al heerlijk zijn op zichzelf, kun je ook variaties proberen om wat afwisseling in smaak toe te voegen. Er zijn eindeloze mogelijkheden om de klassieke Australische Kokoscakejes naar eigen smaak aan te passen.

1. Toevoegen van jam: een heerlijke variatie is om wat jam tussen de lagen cake te smeren voordat je de chocolade en kokos toevoegt. Dit geeft de Lamingtons een zoete en fruitige twist.

2. Experimenteren met chocolade: naast de traditionele chocoladekruimels kun je ook experimenteren met verschillende soorten chocolade. Probeer eens witte chocolade, melkchocolade of zelfs pure chocolade voor een intensere smaakbeleving.

3. Vervangen van geraspte kokos: als je niet zo’n fan bent van geraspte kokos, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld gehakte noten zoals amandelen of pecannoten. Dit voegt een heerlijke crunch toe aan de Lamingtons.

4. Toevoegen van room: nog een smakelijke variatie is het toevoegen van room tussen de lagen cake. Dit geeft de Lamingtons een romige en decadente textuur.

Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek jouw favoriete variatie op deze traditionele Australische lekkernij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Variaties op Lamingtons

Ontdek nieuwe smaken en geniet van jouw zelfgemaakte Lamingtons: Australische Kokoscakejes.

Lamingtons: een onmisbare Australische traktatie

Lamingtons zijn een onmisbare Australische traktatie geworden en worden vaak geserveerd op speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feesten en evenementen. Maar ook voor een gewone zoete lekkernij op een doordeweekse dag zijn Lamingtons een uitstekende keuze. De combinatie van zachte cake, romige chocolade en knapperige kokos maken deze Australische Kokoscakejes een ware traktatie waar iedereen van zal genieten. Probeer ze zelf te maken en ontdek de heerlijke wereld van Lamingtons: Australische Kokoscakejes.

FAQ

Wat zijn Lamingtons?

Lamingtons zijn zachte, luchtige cakejes bedekt met een laagje chocolade en kokos. Ze zijn een populaire Australische lekkernij en worden traditioneel geserveerd in kleine stukken.

Wat is de oorsprong van Lamingtons?

Lamingtons hebben hun oorsprong in Australië en worden al decennialang gegeten. Het exacte ontstaan is niet bekend, maar de cakejes zijn vernoemd naar Lord Lamington, de gouverneur van Queensland in de 19e eeuw.

Wat zijn de ingrediënten van Lamingtons?

De basisingrediënten voor Lamingtons zijn cake, chocolade en geraspte kokos. Je kunt kiezen tussen het zelf bakken van de cake of een kant-en-klare cake gebruiken.

Hoe maak je zelf Lamingtons?

Om zelf Lamingtons te maken, dompel je stukjes cake in gesmolten chocolade en rol je ze door geraspte kokos. Laat ze opstijven en geniet vervolgens van deze heerlijke Australische lekkernij.

Zijn er variaties op Lamingtons?

Ja, je kunt variaties proberen zoals het toevoegen van jam of room tussen de cake-lagen of experimenteren met verschillende soorten chocolade. Ook kun je de geraspte kokos vervangen door gehakte noten voor extra crunch.

Wanneer worden Lamingtons geserveerd?

Lamingtons kunnen worden geserveerd op speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feesten en evenementen. Ze zijn echter ook perfect als gewone zoete lekkernij op een doordeweekse dag.

Hoe lang zijn Lamingtons houdbaar?

Lamingtons kunnen enkele dagen worden bewaard in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest